Family time out

Family time out

CENA: Po dogovoru, odvisno od izbranega namestitvenega objekta in starosti otrok.

V današnjem tempu življenja, si težko privoščimo nekaj dni, ko bi lahko izklopili mobilnike, pozabili na kariero, obveznosti in vsakdanji stres ter se prepustili družini. Privoščite si TIME OUT in preživite en vikend na štajerskem, kjer boste z vami najpomembnejšimi videli in doživeli največji »štajerski breg«, najboljši mali živalski vrt, okusili najboljšo lokalno hrano in se do ušes nasmejali, ko se boste preizkušali v adrenalinskem parku. Popoln vikend za družine, potrebne novih doživetij in spominov za vse življenje. Pridobite si *Pohorski Ključ* in naj potuje z vami naprej, kamorkoli boste že odšli po nove spomine in doživetja.

Količina:

SKU family-time-out Categories , , , , , , , , , , , ,

TRAJANJE: 2 dni (1 nočitev)

VODNIK: delno

PROGRAM:

1. DAN

V dopoldanskem času namestitev v izbranem objektu na/pod Pohorjem. V adrenalinskem parku na Pohorju vas bo pričakal vaš adrenalinski vodnik, ki vam bo pokazal kako varno zganjati norčije na orjaški gugalnici, ali se povzpeti na orjaški stolp. Z letnimi sankami se boste v nedogled spuščali do vznožja Pohorja in s sedežnico ponovno prišli na trikotno jaso. V Koči na Trikotni jasi vas bodo pogostili s kosilom, primernim za družinski adrenalinski vikend – Pohorski pisker in domača jabolčna pita. Če boste še pri močeh, pričakajte sončni zahod na vrhu Pohorja, kamor se lahko vzpnete peš (dobro uro hoje od Trikotne jase naprej) ali z gondolo. Večerja v namestitvenem objektu, nočitev.

Pohorje, pogorje, ki se dviga nad mestom Maribor in se od tam razteza proti zahodu, je zelena oaza prečudovite narave in neštetih možnosti za sprostitev in rekreacijo.
Krasijo ga naravne znamenitosti, kot so šotna barja z jezeri, slapovi in pragozd, do katerih nas pripeljejo številne pohodniške in kolesarske steze, ki prepredajo pohorske gozdove. Za visok srčni utrip poskrbijo adrenalinski park, poletne sanke, gorsko-kolesarski bike park in pozimi seveda številne aktivnosti na snegu. Mariborsko Pohorje se pozimi namreč prelevi v enega največjih smučarskih središč pri nas, katerega posebnost je najdaljša nočna smuka v Sloveniji, pa tudi, da gre pravzaprav za mestno smučišče, saj se je iz mestnega jedra do vznožja Pohorja (oz. spodnje postaje Pohorske vzpenjače) možno v samo 10 min. pripeljati tudi z mestnim avtobusom. Vznožje je še posebej živahno ob Zlati lisici, tekmama za svetovni pokal v smučanju za ženske, ki velja za eno največjih in najpomembnejših športnih prireditev v destinaciji.
Ob naravnih danostih in bogati športno-rekreacijski ponudbi ponuja Pohorje tudi druga pristna doživetja, bodisi za ljubitelje vina in kulinarike, bodisi za tiste, ki sprostitev radi poiščejo v centrih dobrega počutja.

Enjoyment Pohorje, s pestrimi programi športa, rekreacije in animacije skrbi, da Pohorje živi vsak dan, 365 dni v letu. Oaza miru, polna življenja. Poleti in pozimi. Enjoyment je največji ponudnik programov za aktivno preživljanje prostega časa na in pod Pohorjem. Njihova smučarska šola z dolgoletno tradicijo vzgaja generacije aktivnih smučarjev, med katerimi so tudi novi talenti za nove zmage.

Trikotna jasa leži nad hotelom Arena ob Višinskem poligonu, kjer je čudovit pogled na mesto Maribor in okoliške vinorodne griče severovzhodne Slovenije. Priljubljena pohodniška točka. Kdor bi rad s pogledom objel Maribor, odet v zimsko odejo, mora obiskati kočo na Trikotni jasi.

2. DAN

Po zajtrku v hotelu, vas čakajo vstopnice za mali živalski vrt v Slovenskih Konjicah. Na recepciji boste dobili navodila za pot do tja, ki vam ne bo vzela več kot pol ure. Poleg malega levčka, ki je vsak dan večji, se živalski vrt lahko pohvali z več kot stotimi živalmi. Po rajanju pa čas za kosilo v čudovitem ambientu Črnega Barona v Malečniku. Pričakujejo vas z najboljšimi picami daleč naokoli. Tudi oni se lahko pohvalijo z nekaj živalmi in Otroško deželo. Na sladico vas povabimo v znamenito Pohorsko kavarno, kjer se ob koščku tortice vaš družinski time-out počasi zaključi. Ostane vam Pohorski ključ, s katerim vtisi in doživetja vašega oddiha na štajerskem potujejo dalje.

Mini ZOO Land je odlična točka za zabavo celotne družine. Poleg najrazličnejših živali, si lahko ogledate še različna tematska prizorišča. Imajo pa seveda tudi različna, zanimiva igrala za otroke. Otroci pa lahko jahajo tudi ponija (od marca do oktobra).
Živalski vrt in tematski par Mini Zoo Land je prizorišče, kjer otroke čakajo dogodivščine, ki jih še dolgo ne bodo pozabili. Vstopili boste v skrivnostni svet starodavnih kultur, sredi džungle polne nevarnosti in osupljivih lepot.
Sprehajajte se med različnimi svetovi in spoznajte različna časovna obdobja. Raziščite prostore, kjer se lahko izgubite v domišljiji. Živalski vrt in tematski park Mini Zoo Land, je prostor, kjer vas čakajo dogodivščine, ki jih še dolgo ne boste pozabili. Ob lepem vremenu je možno jahanje ponija Miškota. Jahanje poteka med vikendom, prazniki in počitnicami preko celega dne. Jahanje je odvisno od razpoloženja in pripravljenosti ponija in vedno poteka ob pomoči in spremstvu usposobljenega vodnika. Primerno je za otroke od starosti 2. leta dalje, ter do teže max. 40kg.

Pizzerio Črni Baron najdemo po bližnji poti iz Maribora proti Lenartu in Murski Soboti, natančneje v Malečniku. Obdano z zelenjem v naravnem domačem okolju ob bistrem potoku z urejenim parkiriščem in veliko otroško deželo s številnimi igrali, v sprehajalnem parku pa ob mirnem ribniku najdete tudi mini živalski vrt.
V naravnem domačem okolju in intimnem ambientu, nam nudijo hrustljavo sočne pizze ter domačo hrano; najem konferenčne sobe; organizacijo praznovanja za rojstne dneve; prenočišča v dvoposteljnih sobah in apartmajih; pokrito lesno teraso s parkom; otroško deželo in mini živalski vrt; zimski vrt ter izurjen team z 20 letno tradicijo.

Scroll to Top