Green, activ & fun

Green, activ & fun

Cena: Za večje skupine nudimo ugodnejšo ceno.

Pridite na štajersko in bodite prvi, ki boste našli groznega Dravskega krokodila. Skozi igro in šport preživite dva aktivna in vsebine polna dneva, skuhajte si svojo večerjo v naravi in se namesto, da bi šli zvečer hitro spat, spustite na nočno vožnjo s kajakom. Odkritje Monster Rollerje in vijugajte po Pohorju, nato pa uživajte v degustaciji vina na prostem. Adrenalinsko športni vikend bomo začinili z odlično lokalno kulinariko, ki bo dala moč za nove podvige

220,00

Količina:

SKU green-activ-fun Categories , , , , , , , , , , , , , , , Tag

TRAJANJE: 2 dni

VODNIK: delno

PROGRAM:

1. DAN

11:00

Namestitev v sobah hotela Veter 3* v Rušah. V prostorih hotela bomo za vas predstavili degustacijo izdelkov iz medu, ter prav posebne medene penine.

V nekoč industrijskem kraju Ruše pod Pohorjem, oddaljenim le 9 kilometrov iz Maribora, se je že pred leti oblikoval načrt razvoja turizma v občini. Naravne danosti, bližina pohorskih gozdov, smučišč, reke Drave in pa seveda dejstvo, da se bo del zimske Univerzijade 2013 dogajal ravno v kraju Ruše so pripomogli k pospešeni gradnji turistične infrastrukture. Leta 2008 so se tako načrti uresničili z gradnjo in odprtjem prvega nastanitvenega obrata v Rušah, trizvezdičnim hotelom Veter in mladinskim hotelom Vetrnica.
Hotel Veter stoji na odlični lokaciji, nekoliko odmaknjen od mestnega vrveža, kljub temu pa tik ob vznožju Pohorja, nedaleč stran od novega smučišča Pisker II, h kateremu spada seveda tudi nova 6- sedežnica.
Hotel Veter je svoje ime dobil po naravni značilnosti kraja v katerem se nahaja, to je nenehno pihljanje severozahodnega vetra, ki je stalnica v vremenskih napovedih. Prav tako pa se je ime »Veter« uporabilo kot sinonim za gibanje, premikanje, dinamiko, saj je prav hotel Veter nekakšen temelj razvoja turizma v občini Ruše, gonilna sila za naprej.
S postavitvijo nastanitvenega obrata je občina Ruše, pod katero spada tudi smučišče Areh in seveda nova proga Pisker II, pridobila 150 ležišč za goste najrazličnejših vrst. Ti bodo v hotelu lahko izbirali med nastanitvijo v eni izmed 37 dvoposteljnih sob, mladinskem hotelu ali enem od petih apartmajev visoke kakovosti.
Posebnost hotela je tudi ta, da je prilagojen svojim ciljnim skupinam. Tako med dvoposteljnimi sobami najdemo sobe za športnike in sobe za poslovne goste, v mladinskem hotelu Vetrnica najdejo svoje prenočišče vsi mladi popotniki, družine ali tisti, ki kljub ugodni ceni ne želijo zapostaviti udobja in pa tisti, v apartmajih pa tisti, ki si želijo prestiža in odmaknjenosti.

Čebelarstvo Cesar ponuja zelo raznolik in domiseln prodajni program medenih in drugih čebeljih proizvodov. Tukaj najdete prav vse za zdravje in kulinarične medene užitke. Prideluje cvetlični, kostanjev, akacijev, kremni med in medene kombinacije novih posebnih okusov. Marko ima izredno domišljijo in ustvarjalno žilico. Obiskovalci so navdušeni nad izvirnim cimetovim medom, borovničevim medom, medom s suhim sadjem, medom s čokolado in lešniki. Prav tako prideluje tudi vrsto čebeljih proizvodov kot so propolis, cvetni prah, sirup iz medu in smrekovih vršičkov, mešanico medu-cvetnega prahu-matičnega mlečka in propolisa, sveče iz čebeljega voska ter številna poslovna darila. Prideluje vrhunske medene pijače, kot so medica, peneča medica in medeni liker.

13:00

Pripravili vam bomo tipično štajersko kosilo, sestavljeno iz znamenitih lokalnih jedi.

14:30

Po kosilu odhod do bližnjega Drava Centra – športnega centra v naravi, direktno ob reki Dravi. Preizkusili se boste v veslanju in iskanju dravskega krokodila – kdor ga prvi najde, prejme *Pohorski ključ* , organiziranih športnih dejavnostih po želji in preživeli lepo, športno popoldne.

V Drava Centru vam lahko v okviru organiziranih športnih dejavnosti DC in Društva Ponirek ponudimo raznolike dejavnosti za kajak, kanu, jadrnico, SUP board, slackline,… ter športne rekvizite in športne aktivnosti na vseh športnih objektih DC.

18:30

Večerjo si boste skuhali sami, pod vodstvom kuharskega šefa, ki vam bo pomagal pripraviti čim boljši pohorski pisker.

21:00

Čaka vas nočni spust s kajakom.

Po programu odhod v hotel in nočitev.

2. DAN

9:00

Zajtrk v hotelu in odjava iz sob.

10:30

Prihod do vznožja Pohorja. Čaka vas vzpon na štajerskega velikana, a nič zato, prva nagrada bo pravo adrenalinsko doživetje. Na trikotni jasi vas bodo pričakali Monster Rollerji – robustni skiroji s širokimi kolesi grobega profila, posebej prirejeni za adrenalinske vožnje po razgibanem terenu. Kar 5 voženj /spustov vas čaka. Ko se nazadnje vrnete na Trikotno jaso, vas bo oskrbnik tamkajšnje koče pričakal s kosilom, polnim tipičnih štajerskih dobrot. Za pogasiti žejo pa bo poskrbel vinogradnik iz znamenite vinske ceste v Svečini, ki vam bo v naravi pripravil degustacijo svojih najboljših vin in vam natočil pravi štajerski Špricer. V dolino se boste spustili z letnimi sankami (PohorJet).

18:00

Konec programa.

Cena

Skupine 5-10 oseb: 220,00€ / osebo

Scroll to Top